Nieuws uit groep 3: 

Hallo allemaal!
Wij zijn Joep, Celine, Daan, Dean, Stijn, Marius, Sebas, Wessel, Tom D, Tom G, Luuk, Jort, Len, Siem, Stijn, Isa, Tessa, Lucas én juf Erica en juf Caroline: oftewel..... GROEP 3!!
Lees hier alles wat wij doen, leren, oefenen en meemaken: veel plezier!
 
10 april 2018

Ondertussen zijn we weer bezig met een nieuw thema:
Gerelateerde afbeelding
 
In de klas zijn er al allerlei 'kunstige' kunstwerken gemaakt: zo is er een heus schilderij gemaakt, hebben de kinderen net als Vincent van Gogh een vaas met bloemen getekend en is er werkelijk waar met de voeten geschilderd! Mondriaan-kunstwerken zijn er ook dus kom gerust in de klas kijken om te zien wat dat heeft opgeleverd! In het fotoboek zijn ook al leuke foto's te bewonderen rondom dit thema. Veel kijkplezier!

 
 
 
9 april 2018

Ieder jaar zamelen de kinderen van 't Rendal, in de goede week, geld in voor een goed doel.
Dit jaar hebben we de goede doelen wat dichter bij huis gezocht en hebben we de sponsorloop gehouden voor Stichting Florancia en onze eigen school.
Wat hebben de kinderen ontzettend goed hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te rennen! Neem maar eens een kijkje in het fotoalbum. Geweldig!

Nu het geld allemaal binnen is, kan het geteld worden en zal binnenkort het totaal bedrag bekend worden gemaakt. Wij zijn erg benieuwd maar nu al super trots op onze kanjers!!
 
 
31 maart 2018

Na het geweldige thema over planeten, sterren en de ruimte, hebben we onlangs het thema Piraten en schatten afgesloten. Wat was het weer een prachtig thema om over te werken: een heuse boot met eiland werd geknutseld. Maar dat was niet het enige! Dankzij het hout van de papa van Wessel en de begeleiding van de papa én opa van Isa werd er deze keer echt getimmerd. Makkelijk was het niet maar uiteindelijk timmerde iedereen een prachtige schatkist in elkaar.

Bedankt lieve papa's en opa voor jullie hulp!! Kijk gauw in het fotoalbum voor de foto'van het project. 
 
   
 
9 februari 2018

AAAALLLLLAAAAAFFFFF!!!! Wat een feest vandaag op 't Rendal! We begonnen de dag met een heuse modeshow: even kijken hoe iedereen verkleed was natuurlijk. Daarna barstte het feest los: met onze eigen Prins Teun én Prins Piet de 4e was dat helemaal geweldig!! In het fotoboek van groep 3 staan foto's om te bewonderen maar ook in de algemene map van school: gauw kijken dus!
 

 
Wensen wij iedereen een hele fijne vakantie:
Tot maandag 19 februari!!!
 
8 februari 2018

Wat een geweldig eind van ons thema "Wij vieren feest": Het Rendal-Suikerfeest!! Maar we hebben ook echt heel veel geleerd van ons project: over allerlei feesten, Ramadan, het Holifeest, la Tomatina... Maar ook over trouwen: dat je dat in het stadhuis doet. En dat de bruid een boeket heeft maar ook wel eens een sluier of een sleep. Ook over Carnaval: wist je dat de Prins echt heel goed op de scepter moet letten? Als-ie 'm kwijt is, moet hij een 'rondje geven'. En dat een optocht mooie praalwagens heeft waar vaak grappige spreuken op staan. Én natuurlijk over het vasten: dat hebben we dan ook uitgeprobeerd! Meer dan de helft van de klas wilde weten hoe het is om écht te vasten. En vandaag hebben we dat dan maar meteen gevierd.... En hoe! Veel kinderen hadden thuis iets lekkers klaargemaakt om samen te delen. Hoe geweldig is dat?! Dank jullie wel allemaal voor een hele gezellige afsluiting! Klik hier voor enkele foto's.
 
        
    

30 januari 2018

Na de Kerstvakantie zijn we weer goed van start gegaan: zo zijn we gestart met een nieuw project van Vierkeerwijzer: "Wij vieren feest!" In de klas is het al behoorlijk feest en leert groep 3 van alles over dit vrolijke onderwerp! Kom in de klas gerust kijken naar onze themawand. Verder hebben we ook al bezoek gehad van een hele speciale gast: (Ex) Prins Rick. De kinderen hadden allerlei vragen voorbereid om meer te weten te komen over het feest Carnaval. Het was erg leuk met deze prins en hebben veel geleerd! Bedankt Prins Rick!!
Zien hoe de kinderen van groep 3 aan het thema werken? Foto's staan in het fotoalbum van groep 3.
 

Verder hadden we afgelopen woensdag een bijzondere gast in de klas: de mama van Stijn b. Zij kwam speciaal voor ons voorlezen in verband met het nationale voorleesontbijt. Iedereen zat heerlijk te luisteren, genietend van het eigen ontbijtje: hoe leuk is dat?? Mama van Stijn: heel erg bedankt, we hebben genoten van het boek!
 
Afbeeldingsresultaat voor voorleesontbijt

Het ontbijt was tevens de start van de nationale voorleesdagen. Op vrijdag kregen we daarom ook nog eens bezoek van een heuse schrijfster: Milja Praagman. Zij heeft al heel veel boeken geschreven en getekend.  Zij heeft zelfs een keer de Zilveren Penseel gewonnen. In het fotoalbum enkele foto's van het bezoek.
 

Ook gaan we iedere vrijdag naar de gymzaal: fijn dat iedereen zo goed aan de gymschoenen denkt! In het fotoalbum zijn enkele sportieve foto's te bewonderen!
 

Verder zijn in het fotoalbum ook nog foto's te vinden van onder andere een speurtocht voor het oefenen met de klok, de getallenlijn met schuursponsjes en lezen met extra oogjes. Nieuwsgierig? Neem gauw een kijkje :-)
 

22 december 2017

Vandaag om half 1 is voor iedereen de welverdiende Kerstvakantie begonnen. Maar wat is de tijd omgevlogen de afgelopen dagen! Gisteravond nog zaten we met z'n allen aan een heerlijk zelfgemaakt Kerstdiner. Wat hebben alle kinderen heerlijk kunnen smullen van alle prachtige gerechten die gemaakt zijn. Iedereen heel erg bedankt voor de lekkere bijdrage en natuurlijk ook zeer bedankt Aafke en Monique voor jullie hulp! Ook het vertrouwde Kerstverhaal door Pastoor Zwirs was weer een groot succes en enorm sfeervol! De avond werd afgesloten met het voorlezen van enkele kerstwensen: voor onze groep deden Jort en Dean dat heel knap.
Vanmorgen was het ook weer heel gezellig: de kinderen van groep 8 hadden allerlei spelletjes bedacht en onder begeleiding van verschillende ouders kon er naar hartelust gespeeld worden. Er was ook ruimte voor een pauze natuurlijk: lekker met warme chocolademelk en koekjes! En ook hier is een grote dank je wel voor de ouderhulp op z'n plaats!

Na de pauze heeft iedereen nog meegeholpen om alles op te ruimen: de laatjes zijn weer eens goed uitgemest, de k'nex helemaal afgebroken en de kerstspullen weer keurig in de doos gestopt. Klaar dus voor de vakantie!!!
Voor wie wil: in het fotoalbum zijn de foto's te vinden van zowel het Kerstdiner als de Kerstspelletjes. Ook in het fotoalbum van 't Rendal staan leuke foto's van deze gebeurtenissen. Dus veel kijkplezier alvast.

Rest ons jullie nog een hele fijne vakantie toe te wensen en....
Gerelateerde afbeelding
Tot Maandag 8 januari!!
 

11 december 2017

Vandaag heeft groep 3 de verjaardag van juf Erica gevierd. Normaal gebeurt dat tijdens de juffendag maar omdat 50 jaar toch wel heel bijzonder is, kon dit niet zomaar voorbij gaan.
Na het maatjeslezen met groep 8 zongen de kinderen juf Erica met een speciaal lied toe. Ook hadden we een heuse receptie want even feliciteren hoort er natuurlijk ook bij. Tenslotte had groep 3 een zelfgemaakt cadeautje voor haar. Wat was ze verrast!!

Juf Erica had op haar beurt ook een verrassing voor groep 3: lekker worstenbroodjes!!! Hmmmm, dat was smullen. Kijk in het fotoboek voor enkele leuke kiekjes van dit bijzonder gezellige moment!

5 december 2017

Terwijl de Sint en zijn Pieten vandaag druk bezig zijn, doet groep 3 nog even wat Pietengym! Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.
 

Pietengym met groep 3
 

4 december 2017

Wat een feest vandaag: Sinterklaas kwam met zijn pieten naar 't Rendal! En wat hebben we allemaal genoten!!! Eerst was het nog spannend want 1 piet was kwijt!!! Gelukkig heeft Kees Boerenfluitjes (ja, de broer van Jan Boerenfluitjes uit het Sinterklaasjournaal) heel goed geholpen en bleek de piet op het dak van onze school te staan!!!! Wat een waaghals toch, die Piet.
Het optreden van groep 3 voor de Sint

Na alle optredens kwam Sinterklaas ook nog in de klas: wat was iedereen blij met zijn bezoek én met de cadeautjes!!
Een cadeau voor groep 3 van de Sint
In het fotoboek van groep 3 staan geweldige foto's van deze fantastische dag!

29 november 2017

Wat zijn wij toch grote bofferds: vandaag kreeg groep 3 yogales van de mama van Stijn. In groepjes mochten de kinderen naar de speelzaal. Daar lagen de matjes en kussentjes al klaar. Van de mama van Stijn leerden ze allerlei oefeningen: de zonnegroet is er daar eentje van. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en wat was iedereen de rest van de dag toch ontspannen!
Superbedankt, mama van Stijn, voor de fijne yogales!!!
 

27 november 2017

Afgelopen week kregen we in onze schoen 'het grote boek van Sinterklaas', tenminste... één van de boeken van Sinterklaas. Omdat het grote boek in het water was gevallen, kon hij niets meer lezen over de kinderen: welke cadeautjes ze willen, of ze een hobby hebben en of ze wel braaf zijn geweest.... Natuurlijk zijn we in de klas er meteen mee aan de slag gegaan:


Op vrijdag hebben we het boek weer in de schoen gestopt en wat denk je? Maandag was het weg: De pieten hebben het vast naar de Sint gebracht. Eind goed, al goed!! 

 

23 november 2017
Ze zijn weer in het land: onze lieve Goedheiligman Sinterklaas en natuurlijk zijn altijd hulpvaardige pieten. Ondertussen hebben we in de klas de schoen al gezet omdat we zomaar ineens pakjes in en om school vonden. Die waren niet voor ons, dus hebben we de cadeautjes weer netjes via de schoen terug laten gaan naar Sinterklaas. De Sint weet vast wel wat er met deze pakjes moet gebeuren. Boffen was het helemaal toen bleek dat piet meteen gestrooid had! Hmmmm, lekkere taai taai!!
 
Gerelateerde afbeelding
Maar vandaag was het helemaal raak: kwamen er toch zomaar pieten op bezoek. Ze hebben in de klas lekker meegedaan met Pietenbingo. Gelukkig gingen de pieten niet weg voordat ze goed gestrooid hadden: dank je wel lieve pieten!!! In het fotoboek zijn enkele foto's van dit bezoek te bewonderen.

30 oktober 2017

Lezen en rekenen? Dat leer je natuurlijk in groep 3. Geregeld werken we dan aan onze tafel in een werkboekje maar dat is lang niet altijd het geval.....
Zo werken we ook veel samen of oefenen we met behulp van spelletjes.
Leren rekenen en lezen wordt in onze klas zo wel heel leuk!!
    
 
 

26 oktober 2017

We zijn met de hele groep op excursie geweest naar Museum Klok en Peel in Asten. Daar kregen wij een rondleiding: "Tuurke in de Peel". Dat was heel leuk én interessant.
Zo leerden we hoe de familie vos heet: de mama noem je een moer, de papa een rekel en het kindje van de vos een welp. Verder hebben we goed nagedacht of iets brandbaar is of niet en dat je zomaar een steenmarter in je auto kan tegenkomen!
Ook leerden we over de peel: hoe turf eruit ziet en voelt, wat een pijpenstrootje is en hoe het voelt om op moerasgrond te lopen. 
Het was een hele leuke en leerzame ochtend!
 
  

13 oktober 2017

Vandaag hebben we het project 'Restaurant' afgesloten met een heus diner in "restaurant 't Rendal". Het was een groot succes, dat is zeker!!
  

Eerst werden de gasten ontvangen door de gastheren uit groep 3 en naar hun plek begeleid.
Daarna kregen ze van hun persoonlijke ober de menukaart.
Terwijl het drinken in de keuken werd klaargemaakt werd de bestelling opgenomen.
Er was voldoende keus: bananenspookjes, keurige pannenkoekjes of heerlijk wraps!
In de keuken werd hard gewerkt om iedereen van eten te kunnen voorzien.
Uiteindelijk waren alle klanten zeer tevreden en mochten de restaurantmedewerkers ook nog even proeven van de heerlijke gerechtjes.
Wat een bijzondere afsluiting van ons project!
 

12 oktober 2017

Hoe leuk is dat? Kinderboekenweek 2017!!!
Zaklampje mee en met z'n allen lezen in het donkere griezellokaal van 't Rendal!
Dan wordt lezen natuurlijk extra leuk!
Lezen in het donker in het griezellokaal!
 

4 oktober 2017
Vandaag woensdag 4 oktober hebben we samen de kinderboekenweek geopend!! Iedereen mocht verkleed naar school komen: da's pas GRUWELIJK ENG (maar ook heel erg leuk)! 

 
Gruwelijk eng in groep 3!!!!!

Klik hieronder op de afbeelding om naar de link te gaan van het lied van kinderen voor kinderen:
"Gruwelijk eng"
 
Kinderboekenweek 2017
 
Na de pauze ging de Fontys Sportdag van start: kijk in het fotoboek voor de sportieve foto's!
Sportdag op het Rendal

3 oktober 2017

In het fotoboek vindt u foto's van het thema restaurant.
Hieronder zijn de kinderen hard aan het werk voor de pizzeria.
pizza's maken voor de pizzeria
 


26 september 2017

Deze week hebben alle kinderen van groep 3 een inlogcode meegekregen voor Rekentuin en Taalzee. Klik op onderstaande afbeeldingen om op de sites te komen. Na het inloggen kan uw kind meteen aan de slag! Veel plezier!
Afbeeldingsresultaat voor rekentuin groep 3
 
Gerelateerde afbeelding
 


7 september 2017

Vandaag stond de informatieavond op het programma: naast een algemeen gedeelte voor alle ouders kreeg iedereen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de groepen en te luisteren naar het reilen en zeilen in de klas. Voor diegenen die niet in de gelegenheid waren om aanwezig te zijn, hieronder de PowerPoint. Mochten er vragen zijn: loop gerust even binnen.

- PowerPoint Informatieavond groep 3 2017-2018                         Gerelateerde afbeelding


5 september 2017

De kop is er af: wij zijn weer begonnen! We hebben een goede start gemaakt met onze nieuwe methode voor het leren lezen: Lijn 3. Ook met rekenen (Wizwijs) en schrijven (de nieuwe methode klinkers) zijn we begonnen. Iedereen doet het heel erg knap! Maar er is natuurlijk ook nog tijd om lekker te spelen: dankzij het goede weer was dat geen probleem.
Afbeeldingsresultaat voor lijn 3

Verder hebben we al bezoek gehad van baby Jan: het pasgeboren broertje van Tessa. Wat een lief baby'tje!
Hieronder enkele foto's.
Het cadeautje voor Jan, Tessa, Bram, mama en papa. Tessa met Jan: wat een lieve grote zus!Een slinger van slabbetjes.
 


25 augustus 2017

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover: het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen. Wij hebben er al heel veel zin in, jullie ook?

We openen het nieuwe schooljaar op maandag 28 augustus samen met alle kinderen van 't Rendal bij het buitenpodium. Natuurlijk zijn alle papa's, mama's, opa's, oma's en noem maar op, daar ook van harte welkom!

Dus tot dan!!!

Hieronder alvast de tekst:

Rendallied opening schooljaar 2017-2018

Wij zitten op-wij zitten op
en fijne school-een fijne school
Het is hier top-het is hier top
Op onze school-op onze school

Wij leren hier- wij leren hier
Met veel plezier-met veel plezier
En spelen fijn- en spelen fijn

Op 't grote plein-op 't grote plein

                 REFR.:Het Rè-hèn-dal het Rè-hèn-dal
                             Ja we vinden het hier cool
                             En dat geeft een fijn gevoel
                             Het Rè-hèn-dal het Rè-hèn-dal
                             Op het Rendal moet je zijn
                             Want daar is het reuze fijn.

Voor allemaal - voor allemaal
Een nieuw begin - een nieuw begin
We gaan ervoor - we gaan ervoor
We hebben zin - we hebben zin

We maken er - We maken er
Een knaljaar van - Een knaljaar van
Je bent een ster - Je bent een ster
Als je het kan - Als je het kan

 

                REFR.:Het Rè-hèn-dal het Rè-hèn-dal
                            Ja we vinden het hier cool
                            En dat geeft een fijn gevoel
                            Het Rè-hèn-dal het Rè-hèn-dal
                            Op het Rendal moet je zijn
                            Want daar is het reuze fijn.