Welkom op de site van groep 3!

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen!
Op deze pagina komen regelmatig foto's en nieuwtjes over groep 3 te staan.
Samen met Jens, Guus van B, Veerle, Juul, Damian, Guus K, Tuur, Dex, Janne, Sven, Boris, Anne, Lotte, Pien, Puck, Wesley, Cas, Levy en Keet én de juffen maken we er een superleuk jaar van!!!
Houdt deze site dus goed in de gaten ! shades                            
                                                                     Gerelateerde afbeelding


Groetjes,
juf Erica & juf Caroline
 
 
Een dagje in groep 3:
 
 • We beginnen de dag (bijna) altijd in de kring. Vaak pakken kinderen een boekje of kletsen even met de buren. Als de bel gaat worden de boekjes teruggezet zodat we meteen kunnen beginnen.
 • Direct als de bel gaat, staat maatjeslezen op het programma: kinderen van groep 8 gaan met kinderen van groep 3 samen lezen: er wordt flink geoefend.
 • Vervolgens staat lezen op het programma. We behandelen de les. De start is altijd gezamenlijk. Het digibord is daar heel fijn bij. Afhankelijk van het niveau werken de kinderen aan hun eigen werk. De methode is echter zo gemaakt dat kinderen altijd samen kunnen lezen maar dan wel op hun eigen niveau. Terwijl de leerlingen werken, begeleidt de leerkracht kinderen aan de instructietafel.
 • Na het lezen gaan we schrijven. In het begin oefenen we ook de cijfers. Meteen al leren we aan elkaar schrijven.
 • Dan is het pauze: de fruitbazen delen het fruit en de bekers uit. De juf leest voor.
 • Na de pauze gaat groep 3 buitenspelen, een kwartiertje.
 • Natuurlijk bewegen wordt ingezet op het moment dat de kinderen het meest behoefte hebben aan beweging. Op deze manier zijn ze na het bewegen weer helemaal fris om aan de les te beginnen. We doen allerlei oefeningen maar ook spelletjes worden aangeleerd. Woorden als rotatiesprong komen voorbij maar al gauw kijkt niemand daar meer van op.
 • Rekenen: ook hier starten we gezamenlijk waarna de kinderen in de werkboeken en oefenboeken aan de slag gaan. Soms werken ze samen, soms juist alleen. In de groep oefenen we ook veel spelenderwijs met rekenen. Allerlei zelfgemaakte spellen worden ingezet. Tijdens het zelfstandig werken, werkt ook hier de juf met kinderen aan de instructietafel.
 • Soms staat er nog een les spelling op het programma, maar niet elke dag. De kinderen leren met behulp van hakkaarten hoe ze een woord moeten spellen en vervolgens opschrijven.
 • Lunchpauze: we halen onze boterham en drinken tevoorschijn, reinigen de handen met een speciaal zeeppompje en kijken een aflevering van schoolTV.
 • Buitenspelen: na de lunch stoppen we meteen de spullen in onze tassen en gaan fijn een half uurtje buitenspelen.
 • ’s middags staat meestal VierKeerWijzer op het programma. Eén thema staat dan helemaal centraal. We bepalen 5 vragen waar we met de groep het antwoord op gaan zoeken. Met alle informatie en woorden die we vinden en leren maken we een grote themawand. Ook vertellen we elkaar wat we ontdekt hebben. Soms worden er ook lesjes gegeven door mensen die veel van het thema weten. Soms zijn dit ook de kinderen zelf. Via de nieuwsbrief of website wordt u op de hoogte gehouden over onze thema’s.
 
Tot slot nog dit: voor kinderen die in groep 3 zitten is het echt heel belangrijk om ook thuis veel te oefenen zowel met lezen als rekenen. Wij stellen het erg op prijs als u samen met uw kind regelmatig hiervoor tijd vrij maakt. Zo kunt u geschikte leesboekjes in de bieb vinden. Ook op de website van groep 3 vindt u veel oefenmateriaal. Daarnaast bent u altijd welkom voor hulp bij de leerkrachten: maak er gebruik van. Wij danken u hartelijk: uw kind zal er veel plezier van hebben.
 
Hopelijk heeft u zo een indruk gekregen van het reilen en zeilen in groep 3.
Mocht u hierover nog vragen hebben dan bent u van harte welkom op de inloopavond, maandag 27 augustus van 18.00 – 19.00 u.
 
Hopelijk tot dan!

 
Handig om te weten in groep 3

Het halen en brengen van de kinderen:
Onze schooltijden zijn ’s morgens van 8:30 uur tot 12:30 uur en ’s middags van 13:15 uur tot 14:45 uur. op maandag, dinsdag en donderdag. Deze dagen blijven de kinderen over van 12.30 tot 13.15 uur. Wij hebben een continurooster, dat betekent dat alle kinderen tussen de middag overblijven en het meegebrachte lunchpakketje opeten. Alle kinderen lunchen in het eigen klaslokaal met de juf. Na de lunch gaan de kinderen onder begeleiding buiten spelen.

’s Morgens gaat de zoemer 10 minuten voor aanvang van school. De kinderen mogen met de ouders rustig binnen komen. Wij willen u vragen toch vooral op tijd te komen en snel afscheid te nemen van uw kind. Even binnen komen om iets mede te delen kan natuurlijk altijd en bij regen mogen de kinderen meteen naar binnen. De kinderen komen met de leerkracht om 12.30 uur (woensdag en vrijdag) of 14.45 uur (maandag, dinsdag en donderdag) naar buiten en gaan vervolgens naar de ouders en/of oppas of buitenschoolse opvang. Zien de kinderen deze niet, dan blijven ze bij de leerkracht wachten.


Werkdagen juffen:
Dit schooljaar werkt Juf Erica iedere maandag en dinsdag en op woensdag is ze er 1 keer in de twee weken. Juf Caroline werkt op de andere woensdag en is er iedere donderdag en vrijdag.

De kinderen hebben een eigen kapstok:
Alle kinderen hebben een eigen kapstok, herkenbaar aan hun eigen foto en naam. Er hangen 2 haakjes voor ieder kind: één voor de jas en één voor de tas.

Fruit eten:
Halverwege de ochtend eten we in de klas samen het fruit en evt. drinken we uit de meegebrachte bekers die de kinderen van thuis meenemen. Wij willen u vragen: geef niet te veel mee, zet de naam van het kind erop en schil het fruit eventueel alvast thuis. De kinderen mogen altijd water in de klas drinken.

Verjaardagen:
Voor de verjaardag van uw kind spreekt u samen met de leerkracht een datum en tijdstip af: afhankelijk van het rooster plannen we het feest dan in. De ouders mogen meekomen, kleinere broertjes en/of zusjes alleen als ze dit aankunnen; het is de bedoeling dat de jarige alléén in het middelpunt staat.
Traktaties:
Bij een feest gaat het om de gezelligheid, traktaties zijn bijzaak. Vanaf vorig schooljaar werken we met snoeppotten die op school aanwezig zijn. De jarige job mag de snoeppot gaan halen samen met de juf. U hoeft dus niet meer zelf voor een traktatie te zorgen. We vragen wel om een kleine bijdrage.
Uitnodigingen:
Het geven van een kinderfeestje is natuurlijk superleuk. Wij willen u echter vragen of u de uitnodigingen bij de kinderen thuis in de brievenbus zou willen stoppen.

Jarige familieleden:
Voor een jarige papa, mama, opa of oma mogen de kinderen iets maken. Even op een briefje tijdig doorgeven wanneer de grote dag is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen hun eigen creativiteit ontwikkelen en laten hen dan zo veel mogelijk vrij in het maken van hun werk voor de jarige.

Thema’s en projecten:
Wij werken aan de hand van thema’s en projecten. Via de website en Schoolpoort kunt u volgen waar we mee bezig zijn. Dit wordt per project bijgehouden.
www.rendal.nl -> groep 3  ->  nieuws
Heeft u thuis spullen die over het thema gaan??? Fijn!!! Graag meegeven met de naam van uw kind erop.

Kostenloos materiaal:
Lege dozen, w.c.-rolletjes, boterbakjes, etc. kunnen we altijd gebruiken, maar…. We hebben nauwelijks plaats om het op te bergen. Als u het thuis bewaart, geven wij een gil als we het nodig hebben.

Een kijkje nemen in de klas:
Na schooltijd mag u altijd even binnen komen om te kijken waar we mee bezig zijn en wat uw kind heeft gemaakt. Echte gesprekken doen we het liefst op afspraak, zodat dat ook rustig kan verlopen.

Natuurlijk bewegen
Ook dit jaar staat Natuurlijk Bewegen op het programma. Dan gaan we lekker met de hele groep naar buiten en krijgen daar allerlei bewegingsvormen aangeleerd. Daarna zijn we weer helemaal fris om ertegenaan te gaan. Begrippen als rotatiesprong, aansluitpas zijn ondertussen al heel gewoon.
Gymschoenen:
In het najaar gaan we ook een periode naar de gymzaal met de klas. De kinderen moeten dan wel gymschoenen meenemen. Zodra dit nodig is, krijgt u van ons een seintje.

Bibliotheek:
Iedere maandagmiddag van 12:45 uur tot 15:00 uur is het bibliotheekservicepunt geopend. Daar kunt u een gratis abonnement krijgen voor uw kind. De kinderen van groep 3 mogen van 13:15 uur tot 13:30 uur daar hun boeken gaan ruilen. Dit doen ze met de hulp van de medewerkers van de bibliotheek, zodat het programma op school gewoon door kan gaan, maar iedereen toch de mogelijkheid heeft om in Lierop naar de bibliotheek te gaan. Want lezen en voorgelezen worden is zo gezellig en belangrijk.


Communicatie:
De communicatie met de ouders verloopt op verschillende manieren: persoonlijk, via de website of via Schoolpoort; het digitaal communicatiemiddel dat we aan het ontwikkelen zijn -> hierop staat de (tweewekelijkse) nieuwsbrief van de groep, De Schoolbel (nieuwsbrief van de school) en de jaarplanning. Hiervoor heeft u uw eigen inlogcode nodig.
 
Mochten er naar aanleiding van deze informatie nog vragen zijn dan horen wij die graag.
 

Groetjes Erica en Caroline


                                       Afbeeldingsresultaat voor boom afbeelding