Welkom op de site van groep 3!

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen!
Op deze pagina komen regelmatig foto's en nieuwtjes over groep 3 te staan.
Samen met Joep, Celine, Daan, Dean, Stijn, Marius, Sebas, Wessel, Tom D, Tom G, Luuk, Jort, Len, Siem,
Stijn, Isa, Tessa, Lucas én de juffen maken we er een superleuk jaar van!!!
Houdt deze site dus goed in de gaten ! shades                            
                                                                     Gerelateerde afbeelding


Groetjes,
juf Erica & juf Caroline
 
 
 
Handig om te weten in groep 3

Het halen en brengen van de kinderen:
Onze schooltijden zijn ’s morgens van 8:30 uur tot 12:30 uur en ’s middags van 13:15 uur tot 14:45 uur. op maandag, dinsdag en donderdag. Deze dagen blijven de kinderen over van 12.30 tot 13.15 uur. Wij hebben een continurooster, dat betekent dat alle kinderen tussen de middag overblijven en het meegebrachte lunchpakketje opeten. Alle kinderen lunchen in het eigen klaslokaal met de juf. Na de lunch gaan de kinderen onder begeleiding buiten spelen.

’s Morgens gaat de zoemer 10 minuten voor aanvang van school. De kinderen mogen met de ouders rustig binnen komen. Wij willen u vragen toch vooral op tijd te komen en snel afscheid te nemen van uw kind. Even binnen komen om iets mede te delen kan natuurlijk altijd en bij regen mogen de kinderen meteen naar binnen. Als de school uit is komen de kinderen zelf naar buiten en gaan vervolgens naar de ouders en/of oppas of buitenschoolse opvang. Met de kinderen van groep 3 wordt afgesproken dat als er nog niemand is om ze op te halen, ze dan even bij de leerkracht wachten.

Werkdagen juffen:
Dit schooljaar werkt Juf Erica iedere maandag en dinsdag en op woensdag is ze er 1 keer in de twee weken. Juf Caroline werkt op de andere woensdag en is er iedere donderdag en vrijdag.

De kinderen hebben een eigen kapstok:
Alle kinderen hebben een eigen kapstok, herkenbaar aan hun eigen foto en naam. Er hangen 2 haakjes voor ieder kind: één voor de jas en één voor de tas. 

Fruit eten:
Halverwege de ochtend  eten we in de klas samen het fruit en evt. drinken we uit de meegebrachte bekers die de kinderen van thuis meenemen. Wij willen u vragen: geef niet te veel mee, zet de naam van het kind er op en schil het fruit eventueel alvast thuis. De kinderen mogen altijd water in de klas drinken.

Verjaardagen:
Voor de verjaardag van uw kind spreekt u samen met de leerkracht een datum en tijdstip af: afhankelijk van het rooster plannen we het feest dan in. De ouders mogen meekomen, kleinere broertjes en/of zusjes alleen als ze dit aankunnen; het is de bedoeling dat de jarige alléén in het middelpunt staat.
Traktaties:
Bij een feest gaat het om de gezelligheid, traktaties zijn bijzaak. Vanaf dit schooljaar gaan we werken met snoeppotten die op school aanwezig zijn. De jarige job mag de snoeppot gaan halen bij juf Mariëlle. U hoeft dus niet meer zelf voor een traktatie te zorgen. We vragen wel om een kleine bijdrage.
Uitnodigingen:
Het geven van een kinderfeestje is natuurlijk super leuk. Wij willen u echter vragen of u de uitnodigingen bij de kinderen thuis in de brievenbus zou willen stoppen.

Jarige familieleden:
Voor een jarige papa, mama, opa of oma mogen de kinderen iets maken. Even op een briefje tijdig doorgeven wanneer de grote dag is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen hun eigen creativiteit ontwikkelen en laten hen dan zo veel mogelijk vrij in het maken van hun werk voor de jarige. De juffen vieren de verjaardag gezamenlijk. Wanneer, laten we te zijner tijd vanzelfsprekend even weten.

Thema’s en projecten:
Wij werken aan de hand van thema’s en projecten. Via de website en Schoolpoort (hiervoor krijgt u nog een inlogcode) kunt u volgen waar we mee bezig zijn. Dit wordt per project bijgehouden.
www.rendal.nl -> groep 3  ->  nieuws
Heeft u thuis spullen die over het thema gaan??? Fijn!!! Graag meegeven met de naam van uw kind er op.

Kostenloos materiaal:
Lege dozen, w.c.-rolletjes, boterbakjes, etc. kunnen we altijd gebruiken, maar…. We hebben nauwelijks plaats om het op te bergen. Als u het thuis bewaart, geven wij een gil als we het nodig hebben.

Een kijkje nemen in de klas:
Na schooltijd mag u altijd even binnen komen om te kijken waar we mee bezig zijn en wat uw kind heeft gemaakt. Echte gesprekken doen we het liefst op afspraak, zodat dat ook rustig kan verlopen.

Natuurlijk bewegen:
Ook dit jaar staat Natuurlijk Bewegen op het programma. Dan gaan we lekker met de hele groep naar buiten en krijgen daar allerlei bewegingsvormen aangeleerd. Daarna zijn we weer helemaal fris om er tegen aan te gaan. Begrippen als rotatiesprong, aansluitpas zijn ondertussen al heel gewoon.
Gymschoenen:
In het najaar gaan we ook een periode naar de gymzaal met de klas. De kinderen moeten dan wel gymschoenen meenemen. Zodra dit nodig is, krijgt u van ons een seintje.

Bibliotheek:
Iedere maandagmiddag van 12:45 uur tot 15:00 uur is het bibliotheekservicepunt geopend. Daar kunt u een gratis abonnement krijgen voor uw kind. De kinderen van groep 3 mogen van 13:15 uur tot 13:30 uur daar hun boeken gaan ruilen. Dit doen ze met de hulp van de medewerkers van de bibliotheek, zodat het programma op school gewoon door kan gaan, maar iedereen toch de mogelijkheid heeft om in Lierop naar de bibliotheek te gaan. Want lezen en voorgelezen worden is zo gezellig en belangrijk.

Communicatie:
De communicatie met de ouders verloopt op verschillende manieren: persoonlijk, via de website of via Schoolpoort; het digitaal communicatiemiddel dat we aan het ontwikkelen zijn. Via schoolpoort ontvangt u onder andere de tweewekelijkse nieuwsbrief van de groep en De Schoolbel (nieuwsbrief van de school). Hiervoor heeft u uw inlogcode nodig.
We zijn na schooltijd ook telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer van de school (0492-332419). Daarnaast kunt u ook altijd mailen naar erica.ernst@prodas.nl en caroline.vanhelmond@prodas.nl


 
Mochten er naar aanleiding van deze informatie nog vragen zijn dan horen wij die graag.
 

Groetjes Erica en Caroline

                                       Afbeeldingsresultaat voor boom afbeelding